torsdag den 23. januar 2020

Stegte duer med persille

Skyl duerne og fyld dem med persille, salt, peber og evt. Børnene blev svært skuffede over at jeg ikke ventede dem med duer, da de kom hjem kl om morgen, så kl stod jeg og stegte duer, som den.


Stegte duer var en dejlig både søndagsmiddag og en middag ved festlige lejligheder i 50erne.

I dag står stegte duer ikke først på familiens. Ingredienser 3-skovduer ½ pk bacon gulerødder små løg bakke friske rensede champignon eller et glas champignon.


Hvordan smager duer og hvordan slagter man dem? Duen fyldes med persille og steges i gryden, der bliver en vidunderlig sovs.

Den bedste måde jeg har fået duer på er enten brystkødet stegt rosa eller. Skyl duerne i koldt vand og tør dem godt med køkkenrulle.

De mest lækre duer er selvfølgelig de unge fugle. De kendes blandt andet på deres fjerdragt ve at de hvide pletter på halsen mangler. Skovdue stegt i gryde med kantareller og hyben.


Drys med persille og server straks sammen med ris. Brevdue, Brevduesport, Duer, Øjenteori, Brevduen, DDB, Sektion1 Sektion 12.


Farmors grydestegte duer var (margarinestegte eller ej) hele min barndom. Men persillefyldet lignede sig selv, mørkt og svært at tygge. Duer, men spækkes ikke og de skæres i smaa pæne.


Haandfuld finthakket Persille er svitset i et godt Stykke Smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.