mandag den 16. december 2019

Testikel brok

De ydre mandlige kønsorganer består af to testikler, som hænger i en hudpose (pungen), og penis. Kønsorganerne er nært knyttet til de mandlige urinveje.


Hydrocele (vandbrok) er en væskeansamling i hinderne omkring testiklen.

Et vandbrok er en væskeansamling i pungen mellem testiklen og den inderste hinde, der omgiver testiklen. Et vandbrok føles som en glat og run ”gummiboldagtig” knude på testiklens plads. Der er ikke farligt og sjældent direkte smerter, men hos nogen kan de blive.


Hævelse og eventuelt ømhed i testiklen er de mest almindelige.

Der kan undertiden dannes væskefyldte blærer, cyster, i de kanaler, der forbinder testiklen og bitestiklen, og som spermatozoerne passerer. Testikelsygdomme omfatter snoning af en testikel, forsinket eller udeblivende nedstigning af en eller begge testikler til pungen, årebrok. Hos nogle mænd dannes der væskefyldte blærer (cyster) i de kanaler, der forbinder testiklen og bitestiklen.


Som regel er det muligt at trykke et mindre brok på plads, men med tiden kan brokket. En testikel brok er en type lyskebrok, hvori en lkke af tarm skubber sig ind i pungen, hvilket bevirker en karakteristisk klump. Brok er en tilstan hvor indholdet af bughulen buler ud gennem den nedre del af. Indirekte lyskebrok følger den samme retning, som testiklerne gør.


Selvom smerter i lysken og testiklerne ikke er det samme, kan en lidelse i. Der er to testikler, som ligger sammen med bitestiklerne i pungen bagved penis.

Testiklerne begynder at vokse, når en dreng går i puberteten, og de producerer. Et lyskebrok er den mest almindelige type brok, som består af en.


Testikler er ophængt i sædstrengen, men ikke bundet fast til pungen, stenene er frit bevægelige i pungen og kan forskydes op mod. Hvert år får omkring 3danske mænd konstateret kræft i testiklerne. Heldigvis helbredes næsten alle patienter med testikelkræft – også selv om sygdommen.


Brok i barnets lyske skyldes manglende lukning af den kanal, hvorigennem testiklerne er passeret til pungen i fostertilværelsen. Ved fysisk aktivitet udvides årebrokket, således at det bliver mere synligt. Testiklerne er aldrig faldet ned i pungen eller er blevet opereret ned (kryptorkisme) Kryptorkisme er en tilstan hvor testiklerne ikke er på plads i pungen efter.


Posts about Testikel brok written by Anders Mikkelsen. Hvis hævede venstre testikel, kan dette indikere tilstedeværelsen af ​​en brok.


Der kan også være tale om et brok i et ar efter en tidligere operation. Der er ligeledes en risiko for, at man i forbindelse med. Derfor er, hvis du oplever smerter i testiklerne, søge lægelig vurdering.


Lyskelymfeknuder brok er almindelige, og de kan undertiden forårsage ubehag i. Hest - Testikel sygdomme: Hingsten har to testikler, hvor hver består af en testikel. Symptomerne på brok hos hunde er afhængig af typen af brok.


Navlebrok, bugbrok, lyskebrok, pungbrok, mellemkødsbrok og mellemgulvsbrok. Odd buler omkring testiklerne betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt med dine testikler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.