mandag den 5. august 2019

Karmskruer forboring

Hvis vinduet er højere en 1cm, skal der forbores. Ved forboring gælder det at hvis det er i blødt materiale skal der forbores med et mm bor, hvis der er i hårdt materiale skal der. Expandet rustfri AKarmskrue er afstandsskruen, der.


I porebeton (gasbeton) og porøse materialer forbores. Til træ og med forboring direkte i beton eller murværk. Den almindelige karmskrue kan skrues direkte i et forboret hul, også i murværk.


Ved fastkarmsvinduer skal der dog forbores synligt i karmen.

Ved montering uden bundstykke, tjekkes at topstykke er i vater, før karmens hængselside. Jeg skal have monteret dørkarme så jeg kan få mine nye fyldningsdøre på plads.


Har købt montageskruer (Fischer x92mm), men der er.

Karmskruer i hård beton med en forboring der er i underkanten er heller ikke noget problem for maskinen, men skruen går gerne i stykker og så står man der. Skru betonskruen i til den anbefalede dybde. Det giver en sikker og ekspansionsfri befæstigelse.


Bemærk, at der altid skal forbores med et mm bor (fig. 1a), også ind i bundstykket. Forboringen for de skråtstillede skruer i et sikkerhedsslutblik skal udføres.


Ved montering i beton og murværk er forboring nødvendigt. Hvis der monteres mod murstensfacade, skal der forbores midt i murstenen og ikke i mørtelfugen.


Universal fastgørelses skruer er for korte. Fastgørelse afprøves med karmskruer ved forboring i stålprofil. Med dobbeltgevind og skruespids for montage uden forboring i me.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.