tirsdag den 5. februar 2019

Thuja træ giftig

Leksikon artikel om Thuja (kæmpethuja) med fakta, billeder, video, quizzer, opgaver og kopiark til undervisning. Gode links til videre arbejde med Thuja.


Quick Hedgeer færdige hæk elememter, der som standard er - meter høj og 40-cm brede.

Kæmpe Thuja, havetræ, Kæmpe Thuja ca meter høj med god bredde og flot fylde sælges. Don Kendetegn Kæmpe-Thuja er et stort, smukt, stedsegrønt nåletræ med en kegleformet krone og opret topskud.


Foto Kæmpe-thuja (Thuja plicata), Familie: Cupressaceae. Flot kæmpethuja med tynde overhængende grene, med grønne nåle.

Udvikler kogler og er meget dekorativ i stenhaven, krukker og på kirkegården. Thuja er sammen med taks et af de mest giftige stedsegrønne træer, der vokser i Danmark. Nu kommer vi så til thujaerne: Kan de topkappes?


Anders Høegh Post: Tak for fin oplysning om, at guldregn er giftig. Jeg har hørt at frugterne er giftige, men ikke hele træet. Men hvis det er sådan et træ, så flytter jeg det - det har jeg slet ikke nerver til!


Tuja er også giftig,,, Men forskellen er at heste faktisk godt kian lide taks og ikke tuja. Rigtig mange almindelige planter i haven er giftige.


Kun sjældent putter børn blade og skud fra træer og buske i munden.

Du kan altid kende thuja på, at træets top stikker lige op i luften. Kernen er lysebrun og har et højt indhold af stoffer, der er giftige for insekter og svampe.


Livstræ er tidligere kendt som Thuja orientalis, men har i dag fået sin egen slægt, og er derfor blevet. Thuja kan dog altid kendes på, at træets top stikker lige op i luften. Giftige dele: Såvel de grønne dele som veddet indeholder æteriske olier, der igen.


Andet: Thuja-arterne ligner meget ædelcypres-arterne (Chamaecyparis), som. Græs; Ukrudt; Frugt bær; Drivhuset; Årstider; Havens dyr; Potteplanter.


Almindelig Thuja (Thuja occidentalis) er et stedsegrønt træ med en slank og. Man skal dog ikke anvende Thuja inden for, da den afgiver let-giftige dampe.


Thuja occidentalis, robust og hårdført stedsegrønt træ med skælagtige nåle. Forgiftninger med dødelig udgang er forekommet hos mennesker og husdyr ved indtagelse af plantedele fra Thuja.


Jeg har lige "strikket" en lille fil om giftige planter i naturen, i haverne og i stuerne. Tømmer af thuja-træ er meget holdbart pga. I de fleste haver findes der giftige planter, ofte mange. Nogle af de ting og planter i vores omgivelser, der er giftige for hunde.


Thuja er sammen med taks et af de mest giftige stedsegrønne træer, der vokser i. De stoffer, man behandler træet me er giftige, og derfor må man ikke brænde træet på. Det kan for eksempel være træ som robinie, eg, lærk, thuja og cypres. Undgå giftige planter i altankasser og krukker. Få de bedste råd til en kattesikker altan.


Læs mere om giftige planter på altanen lige HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.