Et parisiennejern er et lille redskab af metal med en halvkugleformet ende, der kan udskære kugler af frugt. Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Hvis ikke man har sådan et, kan man skære.
Benjamin Jensen fra HW Larsen har lavet denne lille video, der viser, hvordan man stryger sin kniv. Et parisiennejern er et lille håndreskab af metal med en. Her er virkleig valuta for pengene, og du kan bruge det både til salater, til snacks.
Og de er vidst slet ikke svære at lave, så længe man bare har det her særlige. Det skal du bruge: Meloner efter eget valg.
Sådan gør du: Halver din melon og brug parisiennejernet til at lave fine kugler. Udhul dem med et parisiennejern – man kan alternativt bruge en teske – og kog dem i vand i 3-min. Hvordan er det muligt at gøre kugler til for eksempel kuglelejer fuldstændig runde? Er du registreret bruger på sitet, kan du frit hente artiklerne i arkivet.
Et parisiennejern bruges til at lave små dekorative kuger med. Kernerne fjernede jeg ud med et parisienne-jern (kugle-jern). Man kan jo fylde den med frugtsalat eller en anden dessert.
Jeg kunne ikke rigtig nænne at smide den ud - men hvad pokker skulle jeg så bruge den til? Jeg fatter ikke hvordan du kan perforere melonen på den måde UDEN at den går i. Op af skuffen hev jeg et lille smart gadget: et parisiennejern.
Og på nær et par stykker bruger jeg faktisk dem alle. Glæder mig til at se hvordan du bruger dem :-) Knus Malou. Så kig med her, hvor vi har lavet en video om, hvordan man sætter et. Skær derefter pærerne ud i halve; Fjern kernehuset og stilken – det gøres lettest med et parisiennejern, men man kan også bruge en teske.
Det vigtige er, hvordan man bruger køkkenet. For mig er det fuldstændig ligegyldigt, om man har et mandolin- eller et parisiennejern.
Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i cm store tern. Et æble er vel et æble, og hvis man kan holde doktoren for døren ved at.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.